Om Mareld och deras roll
Mareld blev involverade i projektet 2019 genom att stötta projektet som pro bono-verksamhet, vilket innebär att MARELD ger sin kompetens och arbetstid ideellt till projektet. Mareld hade i början en samordnande roll där olika aktörers intressen på platsen har samlats och bearbetats. Mareld har också haft ett nära samarbete med Högskolan för konst och design (HDK) som verkar på platsen med kursverksamhet.
Pilplanteringsworkshop
I april månad 2021 höll MARELD i en workshop där allmänheten var med och planterade pil i Linnarhult. Pilen planterades för att skapa rum för lek, ge vindskydd och som material som ska kunna avvändas för hantverk. MARELD hade i samtal med de som verkar på platsen ritat på formerna för planteringarna. Pilen har varit ett material och utvecklats till ett verktyg som används och utvecklas på platsen. Workshopen gjordes i samarbete med Högskolan för konst och design (HDK), Eco- Agroforestry Center (EAC), Planta Panta Tree och Christian Cerlandsson som en del av forskningsprojekt finansierat av FORMAS.
Pilen planterades på tre platser.
Majsworkshop:
Våren 2019 anordnade MARELD tillsammans med EAC en majsworkshop där majs planterades tillsammans med bönor och solrosor med deltagare från EAC. De exotiska frukterna och grönsakerna har varit centrala inom projektet eftersom det finns en stark koppling till olika afrikanska länder hos deltagarna inom EAC. Mixen av kulturyttringar mellan det svenska landskapet och afrikanska gör Linnarhult unikt och är en drivkraft hos deltagarna i projektet med personer från olika kulturella bakgrunder.
|
Vision
Visionen från MARELD har varit att delta och stötta den process som inneburit att landskapet utvecklas dynamiskt med styrka i de resurser som finns hos de som engagerar sig i platsen. I Linnarhult kan nya sätt att se på naturen och människans relation till sin närmiljö utvecklas som ger hopp om en hållbar framtida stadsutveckling.
|